Omgeving

Vlinderparadijs Papiliorama


Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juwelen van de natuur. In een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud. Dat is Vlinderparadijs Papiliorama! In deze overdekte dierentuin vliegen vlinders vrij om jou heen.

Vlinders uit alle werelddelen
Iedere dag vliegen er honderden vlinders uit allerlei werelddelen rond. Ze zijn op zoek naar de nectar in bloemen. Vlinders en bloemen horen bij elkaar. Daarom vind je de mooiste bloemen en planten in de tropische wandeltuin. Bloemen zorgen voor nectarine als voedsel voor de vlinders. Rupsen leven er van de planten, struiken en bomen.

Leerzaam dagje uit
Je kunt er veel zien, lezen en beleven over vlinders. Ook kom je van alles te weten over de ontwikkeling van vlinders. Verder vind je er een insectarium en een eduactief mierennest.

Lunchroom & giftshop
In de lunchroom kun je lekker nagenieten. En een leuke souvenier? Die zoek je uit in de giftshop.

Tropisch stukje Drenthe
Op een kwartiertje rijden van De Eikenhof vind je het vlinderparadijs in Havelte. Alle informatie over openingstijden en entreeprijzen vind je op de website van Papiliorama. Bovendien vind je vlakbij het vlinderparadijs de Hunebedden van Havelte. Leuk om te combineren tijdens een dagje uit!