Omgeving

De Orchideeën Hoeve: een tropisch paradijs


Ervaar verre werelddelen heel dichtbij! Stel jouw kompas af op de Orchideeën Hoeve en beleef een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 m² tropische tuinen. Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen. Ontdek bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige vissen.

Duizenden orchideeën
Onder het dak van de Orchideeën Hoeve bloeien duizenden orchideeën. Ook fladderen er prachtige vlinders en papegaaien rond. Via een wandelpad ontdek je de verschillende tuinen waarmee je van werelddeel naar werelddeel reist. Het ene moment sta je midden in het Amazone Regenwoud, en het andere moment beleef je een sprookjesachtige bloemenwereld.

Grootste vlindertuin van Europa
Spot duizenden kleurrijke vlinders in de grootste vlindertuin van Europa, droom weg onder een wolk van ontelbare ‘zwevende’ bloemen, speel met de papegaaitjes en laat de avonturier in jou los in de spectaculaire junglespeeltuin. Schrik ondertussen niet van voorbij roetsjende aapjes, vliegende eekhoorns en sssssissende slangen…

Sfeervolle restaurants
Tussen alle belevenissen even uitrusten? Dat kan in het sfeervolle serrerestaurant of bij bistro ‘De Sakura’. Hier geniet je van een lekker drankje, lunch of diner.

Orchideeënshop
De Orchideeën Hoeve heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit. Na de bewonderenswaardige tropische tuinen sluit je je dagje uit af met flowershoppen in de inspirerende winkel. Naast prachtige orchideeën in ontelbare kleuren vind je er ook kamerplanten, sfeerartikelen en souvenirs. Met meer dan 60 jaar ervaring in orchideeën kun je er ook terecht voor tips en advies.

Leukste uitje van Flevoland in 2018
De Orchideeën Hoeve is een avontuurlijke belevenis voor jong en oud, geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk én kindvriendelijk. Met een temperatuur van 21°C is het altijd aangenaam warm in de Orchideeën Hoeve.

Ga voor een werelds dagje uit
Vanaf De Eikenhof rijd je in een kwartier naar Luttelgeest. Je kunt er gratis parkeren en het tropische paradijs is iedere dag open. Voor meer informatie bezoek je de website van de Orchideeën Hoeve.