Omgeving

De Drentse Koe


Dit is de allerleukste speel- en kinderboerderij van Drenthe en omstreken! Hier ervaren jouw kids het echte boerengevoel. Ga rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote speeltuin of een potje Boerenbiljarten spelen. Volop speelplezier voor kids tot en met 12 jaar!

Verkoeling in de waterspeelplaats
Zoek de verkoeling op in de warme zomermaanden! In de voormalige koeienstal vind je een unieke waterspeelplaats. Met een combinatie van een water spray park en manuele waterspeeltoestellen. Het is dus géén zwembad en daarom ook veilig voor kleine kinderen. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Geopend bij een buitentemperatuur van +16 graden.

Klimmen boven koeien
Ontdek het unieke klimpark boven de koeien. In de voormalige koeienstal vind je een bijzonder en overdekt klimpark. Hier klim je boven de koeien, met maar liefst 7 ludieke boeren hindernissen. Ook is er een springnet waar je met ballen kunt spelen. Als het mooi weer is, kan het gebeuren dat de koeien ook even ‘buiten spelen’. Garantie op de koeien is er dus niet, maar klimmen is altijd leuk!

Trekker rijden & dierenwijde
Buiten vind je allerlei speeltoestellen, springkussens, skelters, traptrekkers, een kabelbaan en een grote zand- en waterbak. Ook is er een dierenweide met pony’s, ezels, konijnen, kippen en geiten.

Binnen spelen
Geen buiten speel weer? Dan ga je toch naar de verwarmde speelschuur! Hier vind je een unieke speelmanege, een bouwzolder, een klim- en glijtoren, discodansmat en een glow in the dark benedenverdieping met Oud-Hollandse spelen en pannavoetbal.

Restaurant & ijssalon
Hier geniet je van het heerlijke huisgemaakte Drentse Koe IJs! Vanaf 1999 wordt dat gemaakt van dagverse melk, in alle denkbare smaken én van puur natuurlijke ingrediënten.

Op naar de boerderij!
In een half uurtje rijd je van De Eikenhof naar Ruinerwold. Daar kun je gratis parkeren. Openingstijden en entreeprijzen vind je op de website van De Drentse Koe.