Omgeving

Museum De Oude Aarde


Een dagje Giethoorn combineer je met een bezoek aan museum De Oude Aarde. Hier ga je op ontdekkingsreis in een fascinerende wereld van kristallen, edelstenen en fossielen uit de diepten der aarde. Je ziet de meest wonderlijke vormen, schitterende kleuren en stenen waarvan je niet kon dromen dat ze bestonden. Dit is hét edelsteen centrum van Nederland.

Ontdekkingsreiziger
Door de vele ontdekkingsreizen van René Boissevain (oprichter) is het museum gevuld met een unieke collectie. René ging onder andere op expeditie door Australië, Madagaskar en Brazilië. Iedere keer nam hij de mooiste museumstukken mee naar Giethoorn.

Het was niet altijd even gemakkelijk om de stenen in het museum te krijgen. De meeste stukken zijn met een boot en daarna met een heftakel vervoerd. Nog altijd worden er nieuwe stukken aan de collectie toegevoegd.

Mooiste stenen ter wereld
Je bewondert de mooiste stenen uit de hele wereld, oude fossielen en mineralen. Ook bekijk je er het grootste ei ter wereld, de Amethist geode uit Brazilië en een versteende boomstam uit Amerika.

Kristalbollen kraken
Kinderen kunnen stenen kraken om te kijken wat erin zit. Dit doe je met een speciale tang. In de bollen zitten bijvoorbeeld fonkelende kristallen of mooi gekleurde Agaten.

Souvenirs
Ook de winkel is een beleving op zich. Hier shop je één van Nederlands mooiste collectie edelstenen, mineralen en fossielen. Maar ook unieke sieraden, gravures en decoratieve stukken. Natuurlijk is alles gemaakt van steen!

Steengoed idee
Midden in Giethoorn vind je museum De Oude Aarde. Giethoorn ligt op maar 15 minuten rijden van De Eikenhof. De openingstijden en entreeprijzen bekijk je op de website van De Oude Aarde.