Omgeving

Galerie De Horst en Harmonium Museum


In een boerderij in Paasloo vind je Galerie De Horst en het Harmonium Museum. De boerderij ligt tegen Nationaal Park Weerribben-Wieden in het houtwallenlandschap. Bij uitstek de plek voor liefhebbers van kunst én muziek!

Harmonium museum met orgels
In een authentieke schuur zit het Harmonium Museum. Daarin staan zo’n 65 gerestaureerde orgels en een groot kerkorgel. Tijdens een bezoek krijg je een rondleiding en worden de orgels bespeeld. Ieder harmonium heeft z’n eigen verhaal!

Unieke orgels
Tussen al die orgels zitten heel wat unieke exemplaren. Zoals drukwindharmoniums uit Parijs, Stuttgart en Brussel. Zuigwindharmoniums komen onder andere uit Amerika, Duitsland, Engeland en Canada. Het kleinste exemplaar is een harmonium die op een schip gebruikt is. Het grootste heeft in de hervormde kerk van Noordwolde gestaan.

Galerie De Horst
In de boerderij zit ook een galerie. Geheel verbouwd in Romaanse stijl met gemetselde bogen van Friese tegeltjes. Alleen dit is al een bezoekje waard.

Schilderijen van natuur tot modern
In de schuur exposeren verschillende kunstenaars met olieverf schilderijen. Veel natuur, maar ook moderne schilderijen. Het grootste deel van de expositie is ingedeeld met eigen werk. Er worden verschillende technieken, stijlen en onderwerpen gebruikt. Tijdens de openingstijden wordt er geschilderd. Je ziet dus met eigen ogen hoe kunstenaars te werk gaan.

Gratis entree
De galerie en het museum zijn vrij toegankelijk. Op maar 1 kilometer van de camping. Dus je wandelt of fietst er zo naartoe. De openingstijden en meer informatie vind je op de website van het Harmonium Museum en Galerie de Horst.

 

Harmoniemuseum is gesloten tot nader bericht in verband met Corona.