Omgeving

Musea


Galerie De Horst en Harmonium Museum

In een boerderij in Paasloo vind je Galerie De Horst en het Harmonium Museum. De boerderij ligt tegen Nationaal Park Weerribben-Wieden in het houtwallenlandschap. Bij uitstek de plek voor liefhebbers van kunst én muziek! 

 

Meer informatie

Museum De Oude Aarde

Een dagje Giethoorn combineer je met een bezoek aan museum De Oude Aarde. Hier ga je op ontdekkingsreis in een fascinerende wereld van kristallen, edelstenen en fossielen uit de diepten der aarde. Je ziet de meest wonderlijke vormen, schitterende kleuren en stenen waarvan je niet kon dromen dat ze bestonden. Dit is hét edelsteen centrum van Nederland.

Meer informatie

Museum 't Olde Maat Uus

Kijken hoe het leven vroeger was in Giethoorn? Dat kan in het geheel opnieuw ingerichte Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus.

Meer informatie

Miramar Zeemuseum

In het museum kun je een unieke collectie vinden van zee curiosa. Het museum organiseert jaarlijks wisselexposities. Ook heeft het museum een vaste expositie. 

 

Meer informatie

Museum de Proefkolonie

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef dit unieke verhaal van Johannes van den Bosch. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis!

Meer informatie