Hartverwarmend: alpaca Nora zet schattige baby op aarde


Geplaatst: 02-06-2016

Daags na de officiële opening van het klimbos is recreatiecentrum De Eikenhof verrast met de geboorte van een alpaca.

Alpaca Nora beviel dinsdagochtend van een prachtige dochter. Vlak voor de bevalling waren Henk en Roel Oosterveld aan het werk bij de kinderboerderij. De alpaca's zouden zoals elk jaar geschoren worden, zodat de vacht voldoende tijd heeft om aan te groeien. Tijdens het apart zetten van de alpaca's zag Roel dat Nora op het punt stond om te bevallen. 'Dit was veel vroeger dan verwacht. Ik ben er rustig bij gaan zitten en toen de pootjes eruit staken, heb ik Nora heel voorzichtig geholpen met de bevalling. Binnen een paar minuten was er een prachtig en gezond alpaca jong geboren. Heel bijzonder om van zo dichtbij mee te maken.'

Het tierige beestje stond al snel op haar nog wankele pootjes, om vervolgens guitig door de weide van de kinderboerderij te dartelen. Het witte alpacaatje maakt het goed.

Na de hartverwarmende gezinsuitbreiding is de alpaca-familie op De Eikenhof uitgebreid van drie naar vier. Een naam is er nog niet, maar daarvoor heeft De Eikenhof een prijsvraag uitgeschreven. De winnaar maakt kans op een meet & greet met de dochter van Nora. Inclusief beschuit met muisjes.

Naast de alpaca´s lopen er nog meer dieren rond op de kinderboerderij, zoals hertjes, varkens, geiten en pauwen. Ook zijn er wallaby-kangoeroes. Twee van deze kangoeroes hebben een jong in hun buidel.

Bron: Steenwijker Courant

Nieuws