Feest! 50 jaar Recreatiecentrum De Eikenhof


Geplaatst: 05-06-2017

Een bijzondere gebeurtenis dit jaar! Op 6 juni 2017 is het precies 50 jaar geleden dat de familie Oosterveld Recreatiecentrum De Eikenhof officieel liet openen. Daarom kijken zij op 6 en 9 juni feestelijk terug op 50 jaar campinghistorie.

Drie generaties familie Oosterveld
Opa Jan en oma Aaltje Oosterveld lieten Recreatiecentrum De Eikenhof officieel openen door de toenmalige burgemeester van de Gemeente IJsselham. Inmiddels runt de derde generatie De Eikenhof. Jan, Remi en Roel Oosterveld zijn sinds 2009 eigenaar van het familiebedrijf dat door hun grootouders in 1967 werd opgericht.

“We zijn ontzettend trots dat we nog steeds op dezelfde plek een prachtige camping mogen runnen, zoals onze grootouders dat vroeger hebben opgezet.”

Uitgegroeid tot een volwaardig recreatiebedrijf
Opa Jan en oma Aaltje deden de camping in 1975 over aan zoon Henk en zijn vrouw Janneke. Zij hebben een grote groei meegemaakt. Meerdere malen konden zij een stuk grond bijkopen om zo De Eikenhof te laten groeien tot een volwaardig recreatiebedrijf.

De gast staat centraal
Samen met hun kinderen hebben Henk en Janneke zich ruim 35 jaar volop ingezet voor alle gasten. Ze investeerden in een horecagelegenheid, zwembad, luxe sanitaire gebouwen en kinderspeelgelegenheden. De laatste 10 jaren hiervan waren hun zoons Jan en Remi mede-eigenaren. De jongste zoon, Roel, trad in 2009 toe als mede-eigenaar. Daarna hebben Henk en Janneke afscheid genomen, en zijn de drie broers verder gegaan. Net als Jan en Aaltje vroeger hebben gedaan, staan ook Henk en Janneke nog steeds elke dag met hun kinderen op de werkvloer om hen bij te staan in raad en daad.

Investeringen
Vanaf 2009 is De Eikenhof verder doorgegroeid. Zo is er onder andere geïnvesteerd in meer verhuuraccommodaties, een indoorspeeltuin, vernieuwde terrassen, WiFi en er is mede geïnvesteerd in Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Als hoogtepunt was er in 2011 de mogelijkheid grond te kopen voor een grootschalige uitbreiding.

De Eikenhof breidt uit
Deze laatste investering biedt voor de drie broers perspectief voor de toekomst. Met hun gezamenlijke passie voor het bedrijf kijken ze uit naar de mogelijkheid om hun park te gaan uitbreiden. Na vele plannen, ideeën en gesprekken met omwonenden en instanties heeft de gemeente in 2016 ingestemd met het verlenen van de vergunning. Met deze uitbreiding kunnen de broers Oosterveld investeren in meer kwaliteit en diversiteit.

Recreatieplas
Midden in het nieuwe gedeelte komt een grote recreatieplas. In deze recreatieplas kunnen gasten straks zwemmen, en er komt een gedeelte waar gasten kunnen vissen. Vanuit tent, caravan of chalet hebben gasten straks een prachtig uitzicht op de vijver. Op veel nieuwe kampeerplaatsen wordt de luxe van privésanitair aangeboden. Zo is De Eikenhof helemaal klaar voor de toekomst.

Feestelijke receptie
Op dinsdag 6 juni wordt een feestelijke receptie voor genodigden gehouden. Tijdens deze receptie willen de families Oosterveld hun jubileum vieren met familie, vrienden, buren en zakenrelaties. Hierbij zijn ook de gemeente en provincie Overijssel uitgenodigd. Er wordt teruggeblikt én er wordt vooruit gekeken, met een toast op de toekomst.

“Er zijn zelfs gasten die dit jaar 50 jaar bij ons als vaste gast verblijven, hoe bijzonder is dat!”

Feest voor campinggasten
Op vrijdag 9 juni organiseert De Eikenhof een groot feest voor de vaste gasten. Speciaal te noemen zijn twee gasten die dit jaar ook 50 jaar op De Eikenhof verblijven. Dit zijn de heer Van Esterik en mevrouw Efde. Zij worden deze dag natuurlijk extra in het zonnetje gezet. Ook zal de familie Oosterveld hun woord van dank uitspreken aan alle trouwe gasten die De Eikenhof maken tot wat het nu is.

Nieuws