Campings in Paasloo breiden fors uit


Geplaatst: 17-07-2015

Ze zitten allebei in hetzelfde traject: buurcampings de Eikenhof en Krolsbergen. Beiden hebben ambitieuze uitbreidingsplannen.

De Eikenhof wordt na de uitbreiding met 10 hectare het grootste recreatiebedrijf van Steenwijkerland. Buurman Krolsbergen heeft een bescheidener uitbreiding voor ogen (2 hectare aan de zuidkant van de huidige camping), maar ook hier moet de uitbreiding zorgen een flinke kwalitatieve impuls.

Familiebedrijven
Door de opkomst van onder andere de concurrerende mini campings zien beide eigenaren schaalvergroting als een noodzakelijke volgende stap. Beide campings zijn familiebedrijven, die al 45 jaar of langer campings runnen aan de Paasloërweg. Het nieuwe gedeelte van De Eikenhof wordt ingericht voor chalets en toeristische plaatsen. ‘We willen daar faciliteiten bieden die we nu nog niet hebben’, vertelt Jan Oosterveld, die de camping heeft overgenomen met zijn broers Remi en Roel. ‘Bijvoorbeeld privé sanitair bij de recreatieve kampeerplek. We merken dat gasten met toercaravans steeds vaker prijs stellen op hun eigen douche en toilet.’

520 plaatsen
Het terrein wordt uitgebreid met 103 recreatieverblijven en 106 kampeerplaatsen. Dat betekent in totaal 520 plaatsen. De recreatieve plaatsen worden ruim van opzet. ‘Daar vraagt de huidige kampeerder om. Bovendien worden de caravans steeds groter. Met voortent en luifel heb je heel wat ruimte nodig. Dat is heel anders dan in de beginjaren van de camping, toen mensen in kleine tentjes erop uit gingen.’

In het nieuwe deel wordt ook een (zwem)waterplas aangelegd, uitsluitend bedoeld voor gasten van De Eikenhof. Ook wordt er voor meer dan een hectare aan nieuw groen aangelegd.

Tweede bedrijfswoning
Het terrein van De Eikenhof wordt bijna dubbel zo groot (20 hectare), waardoor een tweede bedrijfswoning nodig is. Oosterveld benadrukt dat dat de bestaande ingang aan de Paasloërweg de hoofdingang blijft voor alle campinggasten. Aan de Binnenweg, bij het nieuwe deel, komt alleen een in- en uitgang voor fietsers en wandelaars en hulpdiensten.

Kinderboerderij
Grenzend aan het terrein van de camping bevindt zich een kinderboerderij, eigendom van de gemeente Steenwijkerland. De Eikenhof zorgt voor de komende tien jaar voor het onderhoud hiervan en de verzorging van de dieren. De kinderboerderij is zowel toegankelijk voor campinggasten als voor bewoners van Paasloo en Oldemarkt.

Stukje geschiedenis
Bij verkennend archeologisch onderzoek op de plek van de aan te leggen zwem- en visvijver zijn enkele vuurstenen gevonden. Het uitgraven van de vijver moet daarom gebeuren onder archeologische begeleiding. Op de vindplaats komt een informatiebord met achtergrondinfo over de vondsten en een stukje historie van het gebied.

Bron: Steenwijker Courant

Nieuws