Avontuurlijk klimbos in Paasloo


Geplaatst: 17-07-2015

Een gezamenlijk initiatief van de Eikenhof, Krolsbergen en Villapark Weerribben is het plan ‘Avontuurlijk Paasloo’: inmiddels is de vergunning verleend en heeft de aanbesteding plaatsgevonden. Het streven is om april volgend jaar open te gaan.

Toeristische impuls
De drie bedrijven nemen gezamenlijk de kosten voor hun rekening. ‘Een mooi voorbeeld van samenwerking’, aldus de recreatiebedrijven. ‘Een toeristische impuls voor Steenwijkerland.’

Avontuurlijke parcoursen
Het klimbos zal bestaan uit vier ‘high ropes’ parcoursen en een zip-line route. Het bevestigingssysteem voor de hindernissen en life-lines worden op een ‘boomvriendelijke manier’ aangebracht.

Voor jong & oud
Verder komen er faciliteiten voor kinderen en senioren, zoals een laagparcours, een verspringveld, een trim- en fitness parcours, een klimklauterbos en een behendigheidsparcours. Ook wordt een kabouterpad aangelegd.

Het klimbos zal jaarlijks in de periode van maart t/m november en buiten deze periode om tijdens schoolvakanties geopend zijn. De nieuwe attractie zal naar verwachting ongeveer 8000 bezoekers per jaar trekken. Dit komt neer op maximaal 150 bezoekers per dag.

Bron: Steenwijker Courant

Nieuws