Alpacababy Maya knuffelt met Sanne


Geplaatst: 08-06-2016

Maya. Dat is de nieuwe naam van de pasgeboren alpaca op Recreatiecentrum De Eikenhof. Sanne Denkers (25) uit Meppel bedacht de naam en mocht maandagavond de kleine Maya op de arm nemen.

De tierige Maya laat zich niet zomaar vangen. Campingeigenaar Roel Oosterveld en zijn vriendin Grietje Bakker moeten hun uiterste best doen om de pluizige alpacababy zover te krijgen om even te knuffelen met Sanne. Op haar lange poten huppelt ze door de grote kinderboerderij. Ook moeder Nora is aanvankelijk niet van zins om mee te werken aan een fotomomentje. Zoals het een echte alpacamoeder betaamt, wijkt ze geen moment van de zijde van haar dochter.

Even later ligt Maya dan toch in de armen van de bedenkster van haar naam. Met haar grote, zwarte ogen kijkt ze vol in de lens van de fotograaf. Moeder Nora kijkt toe, maar ziet al snel dat haar dochter in goede handen is. Sanne verbaast zich over de zachte vacht van Maya. Roel: ‘Alpaca’s schijnen de zachtste wol van alle dieren te hebben’. De knorrende biggetjes vinden het schouwspel maar wat interessant, al rijst bij Roel het vermoeden dat Spekje en Lapje – geen grap – azen op de schaal met beschuitjes met roze muisjes, die Grietje vasthoudt. Dan een flits. En nog één. En Maya mag weer los.

Het is een gezellige boel in de kinderboerderij. De alpacakudde bestaat naast Maya en Nora ook nog uit Gompie en Crispen. Verder lopen er biggetjes, pauwen, herten en konijnen rond. Verstopt in een uithoek liggen twee wallaby’s, die een jong in hun buidel dragen. Grietje lacht. ‘Binnenkort hebben we weer een kraamfeest.’

Uitgerekend in augustus
Vorige week dinsdag was het raak. Nora was al een tijdlang zwanger, maar de verwachting was dat ze pas in augustus zou bevallen. Mooi niet dus. Maya vond het dinsdagochtend 31 mei tijd om het levenslicht te zien. Roel en vader Henk waren op dat moment bezig met het scheren van de alpaca’s. Tijdens het apart zetten van de alpaca’s zag Roel dat Nora op het punt stond om te bevallen. ‘Dit was veel vroeger dan verwacht. Ik ben er rustig bij gaan zitten en toen de pootjes eruit staken, heb ik Nora heel voorzichtig geholpen met de bevalling.’

Het schattige alpacaatje stond al snel op haar nog wankele pootjes. Een uur later dartelde ze al enthousiast door de weide van de kinderboerderij. Een naam was er nog niet en dus schreef De Eikenhof een prijsvraag uit. Honderden reacties stroomden binnen. Maya, bedacht door Sanne, werd verkozen tot de mooiste naam. Waarom Maya? Sanne schiet in de lach: ‘Toen ik haar zag op de foto, dacht ik meteen: Maya’. Van een afstandje werpt Maya met haar mooie, grote ogen een steelse blik op Sanne, alsof ze wil zeggen: prima keuze.

Bron: Steenwijker Courant

Nieuws