Coronavirus in Nederland


Beste gast,

Graag informeren we je over het Coronavirus (Covid-19) en de maatregelen die wij nemen om verspreiding te voorkomen.

Vakantieparken en campings worden niet verplicht tot sluiting. Wel moeten alle vakantieparken en campings gemeenschappelijke ruimtes - zoals zwembaden, recreatieruimtes en gedeelde sanitaire voorzieningen - sluiten. Beheerders en gasten van deze parken zijn samen verantwoordelijk voor goede naleving van deze maatregelen. Als de veiligheidsregio van mening is dat deze onvoldoende worden nageleefd, kan dit leiden tot gehele sluiting van het vakantiepark. 

Voor De Eikenhof betekent dit dat alleen gasten die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen worden toegelaten. Dit geldt dus voor gasten met een stacaravan, chalet of vakantiewoning en voor gasten met cassettetoilet. Voor alle andere gasten zijn wij voorlopig gesloten tot 1 juli.

Voor gasten die besluiten te komen:

 • Indien jij of één van je huisgenoten ziekteverschijnselen heeft, dien je thuis te blijven.
 • Meld het meteen als iemand ziek wordt. Neem telefonisch contact op met de plaatselijke huisarts 0561-451270 (na 17:00 uur en in het weekend de dokterswacht via 0900-1127112) en informeer ons via 0561-451430.
 • Was je handen regelmatig langer dan 25 seconden met water en zeep.
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg.
 • Vermijd het contact met andere gasten en/of medewerkers.
 • Blijf op minimaal 1.5 meter afstand van andere gasten en/of medewerkers.
 • De receptie is voorlopig gesloten. Bijvoorkeur worden vragen per e-mail gesteld en beantwoord. 
  Eventueel kunt u telefonisch een afspraak maken om langs te komen bij de receptie. 0561-451430
 • Betalingen zijn alleen mogelijk d.m.v. pin of een betaalverzoek.
 • Bezoek van familie en vrienden is niet toegestaan wanneer zij geen gasten zijn van de camping.
 • Het is alleen toegestaan om langs te gaan bij vrienden, buren of bekenden op de camping indien dit strikt noodzakelijk is.  
 • Dus even gezellig op bezoek is niet toegestaan.
 • Houd op de parkeerplaats minimaal 1.5 meter afstand tussen de auto's.

Zwembad
Het zwembad is vanaf 21 mei geopend.
Ook hiervoor gelden speciale regels deze vindt je in dit Zwembadprotocol. Iedereen dient zich hier aan te houden.

Seizoensplaatsen
Aangezien gasten met een seizoensplaats dit jaar bijna een maand later komen, hebben wij besloten deze overeenkomsten met een maand te verlengen. Dit betekent dat seizoensgasten welkom zijn tot en met 31 oktober 2020.

Ik heb een caravan of camper met een eigen toilet, mag dat?
ja, dit mag vanaf 24 april. Beschik je dus niet over een cassettetoilet dan kun je helaas niet komen.

Ik heb een vakantie geboekt, maar in verband met het Coronavirus wil ik mijn vakantie annuleren. Krijg ik mijn geld terug?
De gemeente Steenwijkerland en dus ook De Eikenhof zijn niet ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. Je kunt dus gewoon op vakantie als je een verhuuraccommodatie hebt gehuurd. Indien je jouw verblijf wilt annuleren vanwege het Coronavirus ontvang je de verblijfskosten niet terug. Hierbij is de annuleringsregeling van de RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat je een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeengekomen prijs moet betalen.

Ik heb een vakantie geboekt. Mocht De Eikenhof op slot gezet worden door de rijksoverheid, dan kan mijn vakantie niet doorgaan. Krijg ik het betaalde geld terug?
Mocht dit het geval zijn, dan bieden wij een waardebon aan ter waarde van het bedrag dat door jou betaald is. Je hebt dan de mogelijkheid later dit jaar te komen. Als de prijs van de nieuw gekozen periode hoger is, vragen wij je het verschil bij te betalen. 

Het actuele nieuws over het Coronavirus vind je op https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Voor vragen over de noodverordening van de gemeente kijk je op https://www.vrijsselland.nl/vragen-en-antwoorden-over-recreatie-en-toerisme/

Mochten er vragen zijn, dan horen wij het graag via info@eikenhof.nl. We hopen elkaar snel weer in goede gezondheid te zien!

Laatste update: 25-4-2020